V prijetnem vzdušju vročega poletnega dne v Lendavi poteka zabavno-kulinarična prireditev, v okviru katere lahko obiskovalci poizkusijo ribjo čorbo, tradicionalno jed Panonske nižine, ali pa se preizkusijo v kuhanju te jedi. Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša.
Jed, ki jo vsaka »ta prava« madžarska hiša ponudi svojim gostom. Poleg krapa, soma in veliko različnih drobnih rib se v litoželeznem kotličku znajde še čebula, česen, mleta rdeča paprika. Vse skupaj se kuha na odprtem ognju, da se naleze dima naravnega lesa … nato se pretlači in na koncu se dodajo še ribji fileji – za vseh deset prstov obliznit.
Tokratna prireditev se je odvila 24. avgusta na zelenici pri baru Drvarnica.
PROGRAM
14.00 otvoritev XIV. mednarodnega tekmovanja v kuhanju ribje čorbe
14.30 otroški razvedrilni program (lokostrelstvo, tetoviranje z bleščicami, tradicionalne lesene igrače, napihljiva igrala, jahanje ...)
15.30 XI. Mednarodni folklorni festival, glasbena spremljava Tokos s prijatelji,
Zajemite iz Pomurskega madžarskega radia
18.30 razglasitev rezultatov
19.00 koncert glasbene skupine Tokos s prijatelji
20.00 koncert solistov romske glasbene skupine Pannon Cigányzenekar (Lajos Baranyai s prijatelji)
Video Ribja čorba 2019


OBIŠČITE NAS!
Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih