NOVICE

Tekmovanje v kuhanju ribje juhe

V prijetnem vzdušju vročega poletnega dne v Lendavi poteka zabavno-kulinarična prireditev, v okviru katere lahko obiskovalci poizkusijo ribjo čorbo, tradicionalno jed Panonske nižine, ali pa se preizkusijo v kuhanju te jedi. Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša. Jed, ki jo vsaka »ta prava« madžarska hiša ponudi svojim gostom. Poleg krapa, soma in veliko različnih drobnih rib se v litoželeznem kotličku znajde še čebula, česen, mleta rdeča paprika. Vse skupaj se kuha na odprtem ognju, da se naleze dima naravnega lesa … nato se pretlači in na koncu se dodajo še ribji fileji – za vseh deset prstov obliznit. 

Tokratna prireditev se bo odvila 18. avgusta na zelenici pri baru Drvarnica.

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava