V Lendavi je tradicija likovne umetnosti zelo močna. Ne le, da gre za mesto, ki ima najbrž največje število akademsko izobraženih likovnih umetnikov na število prebivalcev v Sloveniji, temveč ima Lendava tudi zelo dolgo likovno tradicijo v smislu odpiranja odmevnih likovnih razstav ter povezovanja in izmenjave razstav z drugimi mesti, muzeji in galerijami.

Galerija-Muzej Lendava že vrsto let sodeluje s prestižnimi galerijami in zasebnimi zbiratelji evropskega prostora. Plod tega sodelovanja so pomembne razstave, kot je minula razstava grafik Joana Mirója, in tiste iz preteklih let, ki so nemalokrat odmevale v mednarodni strokovni in splošni javnosti: razstava Victorja Vasarelyja, Oskarja Kokoschke, Francoise Gilot, Alfonsa Muche, japonskih mojstrov erotičnih lesorezov Shunga, keramike znamenite madžarske manufakture Zsolnay, Rembrandta (sodelovanje z dunajskim Künstlerhausom), Francisca de Goye in razstava najslavnejšega likovnega umetnika 20. stoletja Pabla Picassa.

Projekt Velikani likovne umetnosti svojo uspešnost dokazuje tudi z naraščanjem števila obiskovalcev v našem mestu, ki se z odmevnimi razstavami uveljavlja na kulturnem zemljevidu Evrope.

V letošnjem letu bodo na lendavskem gradu od 6. 3. do 31. 10. 2020 na ogled slike in grafike italijanskega umetnika Giorgia de Chirica.

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava