Martinov vikend v Lendavi

 

Praznik vina in veselja v Lendavi navadno poteka s tradicionalnimi prireditvami, pohodi, krsti mošta in zabavnimi dogodki na vinorodnem območju Lendavskih goric, ki so združene pod Martinovim vikendom v Lendavi in kjer vas pričakuje zgodba lendavske vinsko-turistične ceste.Praznik vina bomo ta konec tedna slavili na osrednjem martinovanju v šotoru pri hotelu Cubis. Že danes, 10. 11., pa vabi stolp Vinarium Lendava, kjer vas v kavarni stolpa pričakujejo z degustacijami vin in koktejlov ter DJ glasbo od 17.00 do 24.00 ure.

Martinova sobota bo za uvod postregla s tradicionalnim martinovim pohodom v organizaciji Društva vinogradnikov in sadjarjev Lendava s pričetkom ob 10.00 pred Thermal Resort Lendava; trasa pohoda pohodnike vodi skozi mesto v Lendavske gorice (Čontoš), s krajšim postankom pri stolpu Vinarium, mimo piramide in končno postojanko pri vinski kleti Smej, kjer bo krst mošta ter glasba v živo. Štartnina znaša 12 eur.

Na osrednjem prizorišču v šotoru pri hotelu Cubis se bo od 11. ure naprej odvijal martinov sejem s ponudbo lokalnih izdelkov, kot so pekovski izdelki, mesnine, med in medičarski izdelki ter martinovo kulinariko, v popoldanskem času se bodo predstavili tudi lokalni vinarji s pokušino vin, zbrane pa bo nagovorila vinska kraljica Lendave Lucija Šetar, sledi glasbena zabava s skupino Blue Planet.

Tudi v soboto vas na stolpu Vinarium pričakujejo na razgledih do 17. ure ter na degustaciji vin in koktejlov v glasbeni družbi Dua Skok v kavarni stolpa do 24. ure ter v nedeljo v kupoli stolpa na Vinih z razgledom med 11. in 17. uro. V nedeljo dopoldne bo ob ustrezni vremenski napovedi organizirana martinova kolesarska tura v okviru Kolesarskega kluba Lendava s štartom ob 10. uri pri slaščičarni Vienna.

Glede na vremenske razmere se določeni načrtovani dogodki ne morejo izvesti oz. potekajo v prilagojeni obliki. Kljub temu vas lepo vabimo na Martinov vikend v Lendavi ter tako proslavite praznik vina in veselja!

Tradicijo lendavskega vinogradništva in vinarstva ter vinarje in vinogradnike predstavljamo tudi skozi video predstavitve na spletu. Vabimo vas, da si ogledate zgodbo lendavske vinsko-turistične ceste, ki prav v tem času očara z barvitim ozadjem jesenske kulise!

ZGODBA LENDAVSKE VINSKO-TURISTIČNE CESTE

Za vse, ki bi radi Martinovo doživeli na poseben in pristen način, smo pripravili Martinovo doživetje v Lendavi - paket z ogledi, kulinariko in doživetji, ko si jih lahko poljubno izberete.

MARTINOVO DOŽIVETJE V LENDAVI

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava