NOVICE

Vabilo k izpolnjevanju ankete Zelene sheme slovenskega turizma

Vljudno vabljeni, da izpolnite anketo in pomagajte izboljšati kakovost trajnostnega poslovanja in razvoja destinacije Lendava. Anketa je v pomoč pri zbiranju podatkov v procesu pridobivanja znaka Slovenia Green.

Anketa je namenjena občanom in obiskovalcem, rešite jo tako, da kliknete na priloženo povezavo. Vsi odgovori so zaupni.  

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

Povezava na anketo za občane: 

https://www.1ka.si/a/d84d934c

 

Povezava na anketo za obiskovalce:

https://www.1ka.si/a/5168a484 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Zavod za turizem in razvoj Lendava -

Turisztikai és Fejlesztési Közintézet, Lendavska cesta 19, Čentiba, 9220 Lendava,

info@ztr.si, 01 200 94 22.

----

Zelena shema slovenskega turizma je krovni nacionalni program za razvoj trajnosti v turizmu, ki ga vodi Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z mednarodno organizacijo Green Destinations in njenim slovenskim partnerjem, Zavodom Tovarna trajnostnega turizma. Namen sheme je pospeševati uvajanje trajnostnih poslovnih modelov v slovenski turizem in krepiti osnovo za trženje zelene ponudbe. Destinacijam omogoča vstop v nacionalni in globalni sistem presoje trajnosti, pridobitev znaka Slovenia Green ter razvoj in pozicioniranje destinacije kot trajnostne turistične destinacije.

Zavod za turizem in razvoj Lendava stremi k temu, da bi bila Lendava prepoznana kot trajnostna destinacija in zato nagrajena s prepoznavnim znakom Slovenia Green. Slednji ima ključno vlogo pri naši težnji po zeleni preobrazbi, sledi potrebam domačega in mednarodnega okolja, pomembno veljavo pa ima tudi pri prijavi na nacionalne, prekomejne in mednarodne razpise. To je samo nekaj razlogov, zakaj se zeleni shemi letos pridružujemo tudi mi.

Postopek pridobitve znaka, ki traja približno eno leto, je relativno zahteven, pri tem pa je ključno sodelovanje več različnih deležnikov, ki prevzemajo določene obveznosti oz. strokovne naloge. Na tej zeleni poti bomo preko različnih aktivnosti zbirali podatke o trajnosti našega turističnega razvoja in osveščali lokalno prebivalstvo, gospodarstvo, obiskovalce ter preostale deležnike o pomenu trajnostnega turizma. Le tako se bo lahko Lendava okitila z znakom Slovenia Green Destination in se na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicionirala kot okolju in družbi prijazna destinacija.

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava