Gričevje, ki obiskovalce navduši ob izteku vzhodnega dela Slovenije, so Lendavske gorice, gorice prekmurskega vinorodnega okoliša, kjer vas prevzamejo geografsko izzivalne vinogradniške lege in osupljivi sončni vzhodi ali zahodi.
Pod imenom Lendavske gorice najdete tudi združene vinogradnike, ki s svojim naborom vin predstavljajo identiteto celotne destinacije, z izstopajočim domačim ponosom laškim rizlingom in drugimi sortami, kot so zeleni silvanec, traminec ali zweigelt.
Vinarji, ki pod kolektivno marketinško kampanjo zastopajo Lendavske gorice, se nahajajo ob vinski cesti, ki je prava paša za oči in odličen izziv tudi za vse kolesarske navdušence. Pot, ki vas pelje mimo znamenitega razglednega stolpa Vinarium in mogočnega lendavskega gradu, se tako ustavlja ob priznanih in nagrajenih vinarjih tako doma kot v svetu. To so:
- Vinska klet Kelenc,
- Vina Magdič,
- Vinarstvo Varga,
- Vinogradništvo Koltai,
- Vinogradništvo Felšő,
- Vinogradništvo Ščernjavič,
- Vinogradništvo Smej,
- Vina Krampač,
- Zoknjak Winery in
- Vina Kulčar.

Letošnja ponosna prejemnika medalj za vina na mednarodnih ocenjevanjih sta Zoknjak Winery, Great American Wine Competition, srebro za cuvee 2021 in Vina Kulčar, Decanter World Wine Awards London, srebro za laški rizling 2020.

 

KONTAKT IN INFORMACIJE:

Zavod za turizem in razvoj Lendava
Čentiba, Lendavska cesta 19
9220 Lendava
+386 (0)1 200 94 22
info@ztr.si
www.ztr.si

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava