NOVICE

Festival Vinarium 2019: XIV. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe

V prijetnem vzdušju vročega poletnega dne v Lendavi poteka zabavno-kulinarična prireditev, v okviru katere lahko obiskovalci poizkusijo ribjo čorbo, tradicionalno jed Panonske nižine, ali pa se preizkusijo v kuhanju te jedi. Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša. 

Jed, ki jo vsaka »ta prava« madžarska hiša ponudi svojim gostom. Poleg krapa, soma in veliko različnih drobnih rib se v litoželeznem kotličku znajde še čebula, česen, mleta rdeča paprika. Vse skupaj se kuha na odprtem ognju, da se naleze dima naravnega lesa … nato se pretlači in na koncu se dodajo še ribji fileji – za vseh deset prstov obliznit. 

Tokratna prireditev se bo odvila 24. avgusta na zelenici pri baru Drvarnica. 

PROGRAM
14.00 otvoritev XIV. mednarodnega tekmovanja v kuhanju ribje čorbe
14.30 otroški razvedrilni program (lokostrelstvo, tetoviranje z bleščicami, tradicionalne lesene igrače, napihljiva igrala, jahanje ...)
15.30 XI. Mednarodni folklorni festival, glasbena spremljava Tokos s prijatelji,
Zajemite iz Pomurskega madžarskega radia
18.30 razglasitev rezultatov
19.00 koncert glasbene skupine Tokos s prijatelji
20.00 koncert solistov romske glasbene skupine Pannon Cigányzenekar (Lajos Baranyai s prijatelji)

Pogoji tekmovanje in prijava:

Pogoji tekmovanja

Prijavnica

Dodatne informacije:

T: 00386 (0)2 577 2720
E: izabela@lendva.infolkmo@lendva.info 

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava