NOVICE

Velikani likovne umetnosti na lendavskem gradu: Ernst Fuchs

Galerija – Muzej Lendava vljudno vabi na razstavo avstrijskega umetnika Ernsta Fuchsa na lendavskem gradu. Razstava je na ogled do 31. oktobra 2024.

Ernst Fuchs je bil avstrijski slikar, risar, grafik, kipar, arhitekt, scenograf, skladatelj, pesnik in eden od ustanoviteljev dunajske šole fantastičnega realizma. Leta 1972 je pridobil zapuščeno vilo Otta Wagnerja v Hütteldorfu, ki jo je obnovil in preoblikoval. V Lendavi je tradicija likovne umetnosti zelo močna. Ne le, da gre za mesto, ki ima najbrž največje število akademsko izobraženih likovnih umetnikov na število prebivalcev v Sloveniji, temveč ima Lendava tudi zelo dolgo likovno tradicijo v smislu odpiranja odmevnih likovnih razstav ter povezovanja in izmenjave razstav z drugimi mesti, muzeji in galerijami.

Galerija-Muzej Lendava že vrsto let sodeluje s prestižnimi galerijami in zasebnimi zbiratelji evropskega prostora. Plod tega sodelovanja so pomembne razstave, kot je minula razstava grafik Joana Mirója, in tiste iz preteklih let, ki so nemalokrat odmevale v mednarodni strokovni in splošni javnosti: razstava Victorja Vasarelyja, Oskarja Kokoschke, Francoise Gilot, Alfonsa Muche, japonskih mojstrov erotičnih lesorezov Shunga, keramike znamenite madžarske manufakture Zsolnay, Rembrandta (sodelovanje z dunajskim Künstlerhausom), Francisca de Goye in razstava najslavnejšega likovnega umetnika 20. stoletja Pabla Picassa.

 

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava