Dan ribje čorbe v Lendavi

 

Madžarska ribja čorba v kotličku je specialiteta Prekmurja od Pinc do Hodoša. Tokratna prireditev se bo odvila 22. avgusta v nekoliko drugačni različici, in sicer kot Dan ribje čorbe. Jed, ki jo vsaka »ta prava« madžarska hiša ponudi svojim gostom. Poleg krapa, soma in veliko različnih drobnih rib se v litoželeznem kotličku znajde še čebula, česen, mleta rdeča paprika. Vse skupaj se kuha na odprtem ognju, da se naleze dima naravnega lesa … nato se pretlači in na koncu se dodajo še ribji fileji – za vseh deset prstov obliznit. 

22. avgusta je načrtovan Dan ribje čorbe z možnostjo ribja čorba »to go«, ko bodo lahko obiskovalci to specialiteto Panonske nižine okusili tako, da jo bodo vzeli s seboj na lokaciji pod kostanji na Glavni ulici. V večernem času se bo v centru Bánffy v okviru Bánffy Nigts odvil koncert etno-beat zasedbe Aurevoir.

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava