Urbani etno: Šukar & Jazz Ladies & Katalena

 

V času festivala Vinarium bo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane zvenela glasba, ki jo dobro poznamo in nam je blizu. Ljudske napeve, ki od nekdaj zvenijo globoko v nas, uslišimo v novih harmonijah in sodobnih izvedbah vrhunskih glasbenikov.

Ponedeljek, 20. 8., Letni oder, 20.00
Kanizsa Csillagai,Festival romske glasbe, plesa in kulinarike

Torek, 21. 8., Letni oder, 20.00
Romano glauso z gosti, Festival romske glasbe, plesa in kulinarike           

Sreda 22. 8., 20.00 Letni oder                     
Skupina Šukar, Festival romske glasbe, plesa in kulinarike

Šukar je slovenska tamburaška zasedba, glasbena skupina, ki igra pretežno romsko glasbo, predvsem tisto, ki izvira iz vzhodne in jugovzhodne Evrope. Njihovo igranje je strastno, njihovo veselje nalezljivo!

Četrtek 23. 8. 20.00 Letni oder                  
Bojan Ristić Brass Band, Festival romske glasbe, plesa in kulinarike

Priznana 11-članska zasedba, večkratna zmagovalka na festivalu Guča, že leta sodi med najbolj iskane trubaške orkestre v Evropi. Iz njihovih zlatih trobent donijo balkanske klasike, vsestranski glasbeniki pa vedno radi presenetijo z raznolikimi žanrskimi sodelovanji in nepredvidljivim repertoarjem.

Petek 24. 8. 20.00
Jazz Ladies

Na letni oder v elegantnem gibu prihajajo Jazz Ladies, mariborska zasedba petih mladih glasbenic z repertoarjem jazz, swing in bebop standardov. Na predvečer Bogračfesta nam bodo z igrivim in glamuroznim nastopom pričarale nostalgično vzdušje ameriških jazz-klubov. 

Nedelja 26. 8. 21.00 Letni oder                 
Marjan Stanić is playing along

Kaj se zgodi s že posnetimi tradicionalnimi plesi in pesmimi Balkana, Orienta, Mediterana, ki v osnovi nimajo bobnov, temveč le neko primarno, avtentično tolkalo, ali pa tudi to ne, ko jim Marjan Stanić, naknadno uaranžira pisani set tolkal in bobnov in to servira na ogled in posluh kot koncertni performans? Šus!

Četrtek 30. 8. 21.00 Letni oder                   
Tamburaški večer (HR)

Petek 31. 8. 20.00 Letni oder                      
Klarisa Jovanović in Della Segodba

Klarisa bo nastopila z zasedbo odličnih glasbenikov, ki jo spremlja že sedem let in programom muzik iz mediteranskih, panonskih in balkanskih pokrajin. Etno, obarvan z džezovskim pridihom vragolijami, ki jih z veseljem uganjajo odlični instrumentalisti: Luka Ropret, Vasko Atanasovski, Marjan Stanić in Nino de Gleria.

Ponedeljek 3. 9. 20.00 Letni oder
Torek 4. 9. 20.00 Letni oder
Sreda 5. 9. 20.00 Letni oder                         
Četrtek 6. 9. 20.00 Letni oder
Nastop domačih, v svetu uspešnih mladih glasbenikov

Petek 7. 9. 20.00 Letni oder
Fokos zenekar (Vojvodina) 

Nedelja 9. 9. 20.00 Letni oder
Katalena

Če govorimo o stapljanju glasbene dediščine z govorico popularne glasbe, je Katalena tista skupina, ki vedno neustrašno premika meje ljudskega – tudi tako, da ga zgrabi za ovratnik in si ga s svojskimi interpretacijami kratko malo prisvoji. Mojstrsko in zabavno!

V OBJEMU NARAVE

OBIŠČITE NAS!

Deli s svetom svojo zgodbo o Lendavi z našim #lendavavabi #visitlendava hashtagom in nas poišči na socialnih omrežjih

#lendavavabi #visitlendava